Símptomes de les patologies de façanes

Les empreses de rehabilitació de façanes a Barcelona solen destacar la importància que té la tasca preventiva a l’hora de tenir cura estructures edilícies i, en particular, les façanes. I és que els materials que s’utilitzen en la construcció poden tenir patologies que afecten la seva resistència i durabilitat. Els efectes nocius d’aquestes patologies poden evitar prestant atenció a certes manifestacions comuns.

En efecte, les patologies d’afectar la solidesa dels materials es manifesten a través de diferents símptomes com humitats, fissures o esquerdes i corrosió o deformacions. Si aquestes patologies no es denuncien pels propietaris o inquilins de l’edifici, haurien de quedar reflectides en la Inspecció Tècnica d’Edificis, el que posa de manifest la importància d’aquest examen.

Els professionals de Rehabilitacion Façanes Barcelona ens expliquen que les humitats són un dels contratemps més habituals que a més té les seves conseqüències a nivell de salubritat i habitabilitat. Les seves causes poden ser de les més variades, destacant les filtracions d’aigua en façanes i sostres, les provinents del subsòl de l’edifici, la humitat generada per l’existència de ponts tèrmics i les provocades per trencaments de canonades.

Les empreses de rehabilitació de façanes a Barcelona destaquen que les esquerdes i fissures són també clars símptomes de patologia que poden notar-se a simple vista. En aquest sentit, més enllà de l’aspecte estètic, hem de prestar especial atenció a les esquerdes en façanes, envans, columnes o bigues ja que agents externs que penetren per allà acceleraran el deteriorament.

Finalment, les estructures metàl·liques també poden estar afectades per patologies com l’òxid, l’abrasió i la deformació.

Materials que van a revolucionar el món de la construcció

Els habitatges requereixen d’una sèrie de cures perquè viure-hi sigui una experiència agradable. Per això, és possible que necessitis contractar empreses de rehabilitació de façanes a Barcelona.

En els últims temps s’ha experimentat una gran evolució pel que fa a materials de construcció es refereix. Tant les empreses de rehabilitació de façanes a Barcelona com les de construcció han trobat en ells una forma de lliurar millors pisos i cases als ciutadans. Un exemple d’aquests materials és l’escuma de titani que, sens dubte, destaca per la seva gran lleugeresa i resistència. Sens dubte, s’acabarà imposant com a material de referència a les noves façanes.

Però encara hi ha més. Per exemple, la uppsalita, que va rebre aquest nom a causa del seu lloc de naixement: la Universitat d’Uppsala, a Suècia. Aquest material interessarà sens dubte a aquelles persones que pateixin per culpa de la humitat existent a casa seva. És un absorbent de gran capacitat, capaç de drenar terrenys fangosos o d’evitar filtracions d’aigua.

Però no només la uppsalita destaca per la seva gran capacitat d’absorció. En aquest sentit, també hem de destacar les propietats del aerografeno, nascut a la Xina a partir del grafè. El aerografeno és un dels materials de construcció que menor densitat té: només 0,16 mil·ligrams per centímetre cúbic. És de gran utilitat com a absorbent i aïllant.

La necessitat de tenir cura del patrimoni de la nostra ciutat

Les empreses de rehabilitació de façanes a Barcelona no només tenim un compromís amb els nostres clients sinó que el tenim amb tota la ciutadania. Vivim en una de les ciutats més boniques del món visitada per milions de turistes cada any. Barcelona no és només els seus monuments. Sense treure-li mèrit a La Sagrada Família o a Montjuïc, Barcelona és un collage format per la seva gent, carrers i façanes. La nostra obligació és tenir cura d’aquest patrimoni ja que forma part de la història i de la cultura de la nostra terra.

En les millors empreses de rehabilitació de façanes a Barcelona sabem l’important que és realitzar la nostra tasca d’una acurada i eficaç. La cara d’una ciutat són els seus edificis, i la cara visible d’una edificació és la seva façana. Cal comptar sempre amb la feina d’una empresa professional si es volen obtenir resultats òptims.

Quan vam passejar per la ciutat i veiem edificis que hem restaurat sentim orgull de saber que estem col·laborant amb la nostra tasca diària a millorar la cara i el fons de la nostra ciutat creant així un lloc més habitable per als ciutadans. L’estètica i la comoditat necessàries per aconseguir ciutats adaptades a les persones.

El model de ciutat de Barcelona és valorat a tot el món, però nosaltres sabem que es poden millorar molt les coses, per aquesta raó apostem per un compromís real per part de la ciutadania, les institucions i les empreses de tots els sectors.

En Rehabilitació Façanes Barcelona treballem cada dia per millorar la teva casa i la ciutat en què vius.

Com sobreviure a l’estrès d’una obra

Si busques empreses de rehabilitació de façanes a Barcelona, ​​nosaltres podem assessorar personalment en el projecte. Hi ha un aspecte que va més enllà de l’obra en si mateixa, per assolir de forma directa el pla emocional. És a dir, és inevitable que si vas a reformar la teva llar, experimentis cert nivell d’estrès temporal. No obstant això, es tracta d’un estrès positiu, que està marcat per l’al·licient de millorar l’estètica de l’habitatge. I per tant, també la teva vida.

Pots demanar assessorament a les nostres empreses de rehabilitació de façanes a Barcelona. Com sobreviure a l’estrès d’una obra?

1. En primer lloc, forma un equip amb els professionals que van a dur a terme la reforma. Estableix un diàleg constant, que sigui constructiu.

2. Centra la teva atenció en l’objectiu. D’aquesta manera, els canvis que experimentis en aquest moment els has d’analitzar com a necessaris, relacionats amb la finalitat a què estan connectats.

3. És molt possible que sentis que amb aquesta obra, molts dels teus horaris habituals canvien. No obstant això, és recomanable que mantinguis algunes de les rutines que portaves a terme abans de començar el projecte, per donar una normalitat a la teva vida.

4. Concentra’t en tot el positiu que et va a aportar aquest canvi en la teva llar. D’aquesta manera viuràs la reforma amb una actitud optimista, visualitzant en la teva ment al final de la rehabilitació.

5. De vegades, l’estrès de la reforma està vinculat amb el pla econòmic. No obstant això, aquest tipus de malestar desapareix quan tot el projecte s’ajusta al pressupost previ.

En Rehabilitació Façanes Barcelona posem a la teva disposició la nostra experiència en el tractament de tot tipus de problemes que pots tenir al teu façana. Oferim solucions a mida de cada projecte, perquè cada llar és únic i té la seva pròpia història.

Quatre Sistemes de Rehabilitació de façanes. AVANTATGES i Costos

Impermeabilitzar la terrassa, abans de Que Surtin els Problemes.

Les terrasses dels nostres edificis estan constantment sotmeses a la influència del sol, la pluja i els canvis de temperatura que sotmeten al paviment i els diferents materials a dilatacions i desgastos que poden provocar el seu trencament o despreniment, el que dóna lloc amb el temps l’aparició de les temudes goteres.

impermeabilitzacions barcelonaPara evitar o reparar aquest tipus de problemes a la nostra terrassa o balcó és convenient realitzar un manteniment preventiu impermeabilitzant que eviti en el possible l’efecte dels elements a la nostra terrassa.

Fins fa uns anys, la solució consistia a pintar la terrassa amb una pintura impermebilizante especial a base de clor cautxú, amb o sense fibra, però aquest mètode per la seva opacitat no és massa adequat per a balcons i àtics.

En l’actualitat, si vol prevenir el desgast de la seva terrassa i evitar-se problemes de goteres i humitats en els habitatges del seu edifici es pot realitzar un pintat preventiu a base d’un impermeabilitzant transparent compost de poliuretà que forma una pelicula impermeable, flexible i que garanteix l’estanquitat de la terrassa, sense modificardemasiado l’aspecte del paviment de la terrassa.

Aquesta solució, és per estètica, durabilitat i preu una opció molt interessant per a balcons, terrasses de àtics.

Si tens qualsevol dubte sobre impermeabilització o problemes de goteres pots conactar amb nosaltres i molt gustosament t’informarem sobre com solucionar el teu problema d’humitats amb la major rapidesa, garantia i economia possibles.

Guia per rehabilitar la façana i no morir en l’Intent

La façana, la pell de l’edifici (Part 1)

La façana de l’edifici, la considerem com un símil de la nostra pròpia pell ja que, darrere de tota l’estructura interna, el que queda a la vista sempre és la façana.

Les principals actuacions per obtenir un edifici de baix consum d’energia han de ser:
-Minimización de la demanda energètica
-Minimización de l’ús d’energies fòssils

Cal dissenyar conceptes energètics pels edificis amb una vista global – mitjançant una planificació integrada entre l’arquitectura i l’energia.

Minimització de la demanda energètica:

Per minimitzar la demanda energètica hi ha molts factors que hi intervenen: façanes de casa 1
-Orientació de l’edifici
-La pell de l’edifici
Control de l’energia
-Ventilació natural
-Il·luminació natural
-…

En un edifici, dependrà de la façana i de la coberta seu nivell d’aïllament acústic, tèrmic, impermeabilització, inèrcia tèrmica, confort interior etc. responsables en gran part de l’eficiència energètica de l’edifici.

Per tant crec que ha de ser el nostre punt de mira en el camp de la sostenibilitat. La tipologia de façanes ho haurem de triar en funció del clima on ens trobem i depenent de l’orientació de la façana. Coma criteris genèrics, i dic genèrics perquè dependrà del clima on ens trobem si donem més valor en un punt o un altre. La primera premissa a tenir clara és que res és extrapolable d’un clima a un altre. (Sembla molt evident però actualment no està sent així)

-A les façanes sud, cal concentrar els recursos de captació solar del tipus que siguin:
finestres, galeries, col·lectors, etc.
-A la nord les perforacions han de ser petites i l’aïllament important.
-A les est i oest, a més, caldrà tenir molta cura de les proteccions solars. Cal aïllar molt bé la coberta, i estudiar acuradament els elements d’il·luminació, per evitar l’excessiva radiació a l’estiu.

Façanes: clima mediterrani

El clima mediterrani ho entenem com un clima tranquil.
“A l’estiu difícilment es ultrapassen els 30 ºC ia l’hivern no sol arribar als 0 ºC de temperatura mínima.
La diferència de temperatures entre la terra i el mar dóna lloc a brises que redueixen les oscil·lacions diàries dia-nit (entre 5 i 10 ºC).
La precipitació aproximada anual és de 500 mm (500 l / m2), amb un màxim d’intensitat de pluja a la tardor. “

Per tant que és el que necessitem en la nostra clima?
La resposta de Barcelona és a grans trets: protecció de la radiació solar a l’estiu

Continués …

La façana, la pell de l’edifici (Part 2)

Continuant amb el post anterior sobre la façana, en aquest posem més èmfasi en l’orientació d’aquesta.

Tractaments de façanes segons orientació

A nivell únicament de balanç energètic es poden distingir les necessitats segons les orientacions. El paràmetre principal coeficient de transmissió tèrmica (K) valor indicatiu de flux de calor per unitat de superfície que travessa un tancament quan la diferència de temperatura entre els dos costats és d’un grau centígrad. Aquest salt tèrmic fa referència a l’aire d’un costat i de l’altre, és a dir, la part interior i l’exterior del tancament.

-Façana Nord:
Cal minimitzar la superfície d’obertures, garantint la il·luminació suficient de l’interior, i la funció principal del vidre ha de ser la d’aïllament tèrmic cap al exterior.fachada

Incidència solar: Mínima
Actuació: Minimitzar superfície obertures (sense oblidar la necessitat d’il·luminació natural)

-Façana Est i Oest:
Incidència solar: Durant el períodes primaveral, tardor ia l’estiu de forma molt perpendicular a la façana.
Actuació: proteccions solar mòbils, ja que només haurà d’excloure la radiació durant unes hores i la resta d’hores voldrem una visió lliure i llum natural indirecta

-Façana Sud:
Incidència solar: Màxima
actuació:

-Ed.Oficinas: protecció mòbil a l’hivern.

-Ed.Viviendas: protecció horitzontal fix. El sol d’hivern és benvingut per aportar calor a l’interior i el sol d’estiu amb aquesta mesura passiva no arriba a entrar a l’edifici.

A façana Sud una altra actuació possible, és la plantació d’arbres de fulla caduca així aconseguirem una protecció solar durant els mesos d’estiu i en canviar les fulles a l’hivern deixaran passar tota la radiació solar que necessitem.

Trobarem altres maneres d’aconseguir proteccions passives, cadascuna amb els seus avantatges i inconvenients:

1. Façana de l’edifici Mediàtic de Barcelona, ​​edifici singular amb solucions de tancaments singulars, les quals no nego que siguin molt bones en eficiència però no ho podem contemplar com una solució del dia a dia per la seva singularitat i pel seu elevat cost.

2. Façana edifici a la zona 22 @ de Barcelona el qual per tamisar la llum i evitar insolació directe han “embolicat” l’edifici amb una malla filtrant la llum. Personalment crec que és una solució molt inamovible i fix, la qual no ens permet jugar amb quan ens interessa rebre la radiació i quan no, i ens trenca la visualitat d’interior a exterior.

3. Façana d’un edifici d’oficines situat al barri de Poble Nou de Barcelona. On fa servir proteccions fixes verticals per evitar insolació del Sol directe en un determinat punt del dia i època, això sense pràcticament influir en la lluminositat natural.

Continués …

La façana, la pell de l’edifici (Part 3)

I per acabar, la tercera part de la façana, on valorarem la importància del control de l’energia solar i la ventilació.

Control d’energia solar

Mentre a l’època d’hivern dels guanys solars principalment a través de les obertures de l’edifici milloren el balanç energètic aportant calor gratuïtament, el control de l’aportació d’energia solar és el punt clau per a la minimització de la demanda energètica de refrigeració de l’edifici a l’estiu. La seva importància augmenta amb la creixent aplicació de superfícies amb vidres, tant en el sector residencial com comercial i d’oficines. Existeixen tres mecanismes de control solar: vidres especials, proteccions fixes i proteccions mòbils.

L’aplicació de vidres de protecció solar pot resultar eficient, però comporta els següents inconvenients:
• El valor de transmissió lumínica baixa considerablement, per la qual cosa és difícil aprofitar la llum natural al fons de l’interior i tenir un bon confort visual.
• A manca de ser regulable, el vidre no només impedeix l’entrada de l’energia solar a l’edifici a l’estiu, sinó també a l’hivern. D’aquesta manera també redueix l’aprofitament de la radiació solar i augmenta la necessitat de calor artificial.fachada ventilada

ventilació natural

L’objectiu de la ventilació dels edificis és la garantia de la qualitat de l’aire necessària per a la respiració i per evitar possibles olors, sent la renovació mínima higiènicament uns 25 m3 / pers · h.
Actualment, com ja em parlat en altres articles, la ventilació la fem manualment i alhora hi ha una part que es indirectament, sense que ho sapiguem, a través de la fusteria, provocant així pèrdues innecessàries d’energia.

Un concepte de refrigeració passiva, que s’està estenent molt en altres països, és el sistema de ventilació nocturna, que es basa en l’aprofitament de l’oscil·lació de la temperatura entre dia i nit i la inèrcia tèrmica dels materials constructius a l’interior del edifici. Els materials amb important inèrcia tèrmica (sostres, terres, murs)
absorbeixen part de la calor que reben durant el període calent i la desprenen durant la nit. La ventilació nocturna de l’edifici amb l’aire exterior d’inferior temperatura augmenta el refredament del material.

El concepte és especialment indicat en edificis que són usats durant el dia i deshabitats a la nit, com oficines. Per a possibilitar la ventilació nocturna, es necessita l’obertura de finestres, que pot ser efectuat manualment, però normalment compta amb una domòtica, que compara les temperatures exteriors i interiors i obra les finestres quan la diferència entre ambdues sigui prou alta.