Sol passar que, quan a un li toca ser president de la comunitat, per iniciativa dels veïns o per algun problema es planteja la necessitat de restaurar la façana i no tens ni idea de per on començar.

restauració façanes

Esperem que aquesta petita guia et serveixi d’ajuda, si tens la mala sort de ser president o l’encarregat de buscar pressupostos per rehabilitar la façana del teu edifici.

1º Abans de res, convoca una reunió de veïns i exposa, abans de res, la necessitat de contractar un arquitecte que faci un informe on s’especifiquin totes les deficiències constructives que ha trobat i s’han de reparar. Un estudi d’arquitectura realitzarà un informe imparcial i objectiu dels danys que pugui haver trobat, ordenat per gravetat, i les solucions més adequades i el seu cost aproximat perquè ho discutiu en una reunió i valoreu quan realitzar la rehabilitació.

Si els problemes observats fossin greus, com el risc de despreniment d’elements, danys estructurals importants, etc, la comunitat ha d’adoptar les mesures de seguretat necessàries i preparar un projecte d’obres per reparar els problemes constructius de forma immediata.

2n Amb l’informe i projecte realitzat per l’arquitecte sol·licita pressupost a diverses empreses especialitzades en la rehabilitació de façanes. Demana almenys 3 pressupostos, seria bo que et mostressin algunes obres realitzades, valora a les empreses que s’ofereixin a acompanyar-te en les reunions de la comunitat, evita contractar empreses de coneguts i familiars. No us guieu exclusivament pel preu. T’evitaràs problemes.

3r Ara, que ja tens una empresa per rehabilitar la façana, arriba l’hora d’intentar aconseguir algun tipus d’ajuda o subvenció en el teu Ajuntament o comunitat autònoma. Normalment, les bones empreses de façanes t’aconsellaran i ajudaran a realitzar els tràmits necessaris.

4t Procura que un arquitecte controli de prop els treballs de l’empresa de rehabilitació per assegurar que es realitzin en els terminis acordats, amb la qualitat i el preu definits en el projecte d’obra.

5è Quan finalitzi l’obra l’arquitecte realitzarà un informe d’idoneïtat i una acta de finalització d’obres que necessitaràs per poder cobrar de les ajudes que has sol.licitat.

En aquest moment, hauràs acabat la teva feina. Espero que tot hagi correctament i l’obra de rehabilitació de la façana hagi estat un èxit. Sobretot, des d’aquí t’animem a que confiïs en un arquitecte perquè t’aconselli i controli els treballs de l’empresa de restauració de façanes perquè et estalviarà molts problemes i, possiblement, diners.

This post is also available in: es