Prepareu-vos per l’ITE, si el teu edifici té més de 50 anys.

Des de juliol de 2012, és obligatori que tots els edificis d’habitatges plurifamiliars amb més de 50 anys d’antiguitat, llevat que la comunitat autònoma marqui altres dates, situats en ciutats de més de 25.000 habitants realitzin i superin de manera positiva un ITE (Inspecció Técnca d’Edificis).

restauració façanes

En aquest informe avalua el “estat general” de l’edifici i detecta les anomalies que poden afectar la seguretat dels seus habitants perquè siguin resoltes en els terminis marcats per la Generalitat de Catalunya, en funció de la seva gravetat.

exigeix ​​professionalitat

Com l’ITE, es basa en un examen visual i els criteris en molts casos són subjectius, et recomano que busquis un professional ben format que vagi acompanyat de l tècnic que es responsabilitzaria de les obres a realitzar, per evitar que una mala praxi acabi amb quantioses obres que haureu executar de forma obligatòria.

Sol·licita al tècnic que efectuarà l’ITE un avanç de les deficiències trobades per esmenar abans de l’emissió d’una qualificació desfavorable que us obligaria a realitzar obres majors.

Informa’t de les ajudes o subvencions que en matèria de rehabilitació d’edificis pots trobar al teu Ajuntament oa la Generalitat, sobretot si aprofites la realització d’un ITE per introduir millores d’eficiència energètica en el teu edifici o millores d’accessibilitat (rehabilitació de façanes, col·locació d’ascensors, …).

Encara que no és obligatori el visat de l’acta d’inspecció per part del Col·legi d’Arquitectes, així tindràs constància que el tècnic que ha realitzat l’ITE està habilitat per exercir amb garanties el seu treball i està cobert per una assegurança de responsabilitat civíl.

El preu de l’ITE:

Desconfia de les ofertes. El preu d’una Inspecció Tècnica d’Edificis ben realitzada, depenent del nombre d’habitatges i algun que un altre condicionant, no hauria de baixar dels 400 €.

Aquest preu inclouria les visites de tècnic a l’edifici, la recollida d’antecedents, l’emplenament de l’acta de inspeción, el visat (optatiu. Només és obligatori en certificats finals d’obra en els que s’exigeixi la presentació d’un projecte) i la presentació en l’Ajuntament del teu municipi.

Si vols més informació sobre com realitzar l’ITE de la teva edifici contacta amb nosaltres a 93 318 55 96, som especialistes en rehabilitació d’edificis amb més de 20 anys d’experiència i disposem d’un departament d’arquitectura especialitzat en inspeccions tècniques d’edificis (ITE) .

This post is also available in: es

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *