Un façana que es neteja sola

L’empresa Alcoa Architectural Products ha presentat al mercat un panell de façana d’alumini que es neteja a si mateix i que neteja l’aire de l’entorn: els panells d’alumini Reynobond® | Reynolux® with EcoClean ™

Com funciona aquesta façana d’alumini:

El panell d’alumini al que se li ha aplicat un revestiment de diòxid de titani sensible a la llum, denominat EcoClean ™, actua amb la radiació solar com un catalitzador.

fachadas ventiladas

A causa dels electrons alliberats per la llum UV, es formen radicals que descomponen substàncies orgàniques com excrements d’ocells, molsa, gasos d’escapament i partícules de fum. Alhora es forma una superfície superhidrófila i extremadament llisa.
Fins i tot amb baixos volums de precipitació o amb la rosada, la brutícia descomposta llisquen fàcilment per la superfície de l’edifici, deixant una façana neta.
Els científics d’Alcoa van treballar han treballat durant quatre anys per poder aplicar sobre alumini envernissat la tecnologia Hydrotect ™ basada en diòxid de titani, ja que atacava totes les matèries orgàniques sota ell, incloses les capes de pintura.
Façanes netes i ecològiques.

Al seu poder d’autoneteja dels panells d’alumini Reynobond® | Reynolux® with EcoClean ™ uneixen, a més, el poder de neteja de l’aire.
Una superfície de façanes de 1.000 metres quadrats de façana recoberta amb aquests panells destrueix tanta pol·lució com uns 80 arbres, l’equivalent al volum de gasos d’escapament que emeten diàriament quatre cotxes.

No és més car que els sistemes tradicionals:

Segons el tipus del sistema de façana, Alcoa calcula un increment del preu d’entre l’1,5% i el 5% respecte a altres sistemes tradicionals, però tenint en compte els costos totals durant la seva vida útil, la façana Reynobond® | Reynolux® revestida amb EcoClean ™ és encara més econòmica.

A més, l’atractiu de l’edifici augmenta i es conserva, ja que la façana s’allibera de la brutícia automàticament, creant edificis amb una imatge d’alta qualitat i durabilitat.

This post is also available in: es

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *